Ελατήρια πιέσεως


Τα ελατήρια πιέσεως είναι ελατήρια με βήμα (κενό μεταξύ των σπειρών) που όταν δέχεται πίεση από τα δύο άκρα συμπιέζεται. Όταν παύσει αυτή η πίεση, το ελατήριο επανέρχεται στην αρχική του θέση. Η δύναμη του ελατηρίου καθορίζεται από το πάχος του σύρματος σε σχέση με την εξωτερική του διάμετρο, το μήκος και τον αριθμό σπειρών.

Για να παραγγείλετε ελατήρια θα χρειαστούμε δείγμα ή σχέδιο. Σε περίπτωση που το ελατήριο είναι σπασμένο, συλλέξτε προσεκτικά όλα τα κομμάτια και στείλτε το μας.

Τηλεφωνικά ή γραπτά θα χρειαστούμε τα εξής χαρακτηριστικά των ελατηρίων σε χιλιοστά:

- Πάχος σύρματος του ελατηρίου.

- Εξωτερική ή εσωτερική διάμετρο του ελατηρίου. Καλό θα ήταν να μας ενημερώνετε επίσης εάν περνάει άξονας εσωτερικά του ελατηρίου ή εάν το ελατήριο μπαίνει σε τρύπα ή φωλιά.

- Ελεύθερο μήκος ελατηρίου.

- Αριθμός σπειρών στο σύνολο.

- Άκρες τροχισμένες ή όχι.

- Επιθυμητή ποσότητα. Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα που θέλετε.

- Επιθυμητή Α΄ ύλη, δηλαδή εάν θέλετε το ελατήριο να κατασκευαστεί από μαύρο ατσάλι, ανοξείδωτο ή γαλβανιζέ.

Υπάρχει δυνατότητα κατασκευής πολλών ειδών ελατηρίων πιέσεως, όπως κωνικά ή διπλά κωνικά, ή και σε σχήμα αυγού ή βαρελιού. Σε αυτές της περιπτώσεις το δείγμα ή το σχέδιο μας είναι απαραίτητο.

Για την καλύτερη διευκόλυνση σας, ανοίξτε το pdf αρχείο για να δείτε τα παραπάνω δεδομένα των ελατηρίων πιέσεως που χρειάζονται σε περίπτωση ζήτησης προσφοράς ή για την παραγγελία σας.

 
Login-iconLogin